Secretul tenului perfect: serul pentru față. Sfaturi despre cum să folosești corect serul pentru ten

Pastrarea aspectului placut al pielii,ca si intarzierea proceselor ei de imbatranire,au determinat oamenii de stiinta sa se ocupe indeaproape de structura si imperfectiunile pielii,pentru a gasi metode noi si cat mai eficiente,pentru prepararea unor produse cat mai variate si de o cat mai buna calitate.

  Astazi in lumea intreaga chimia sta la baza preparatelor cosmetice pe baze stiintifice,apelandu-se la tot ce este nou atat in domeniul substantelor chimice,cat si al parfumurilor si colorantilor.

  Industria cosmetica a luat in prezent un mare avant,preparand o gama din ce in ce mai variata de:creme,lotiuni,demachiante,pentru toate tipurile de piele si pentru toate varstele.

Ser cu Colagen 30ml

  In laboratoarele de specialitate ale diferitelor firme se prepara:

  Creme cu colagen si elastina: substante ce se gasesc in derma sunt dispuse in forma de retea,considerate ca substante active,avand ca efecte prevenirea imbatranirii prin intarzierea aparitiei ridurilor,mentinerea elasticitatii pielii,iar prin cristalele de siliciu ce le contine,colagenul contribuie la hidratarea pielii prin incorporarea unei cantitati mari de apa.

  Dar mentinerea aspectului suplu si catifelat al pielii este determinat si de substantele grase animale si vegetale,folosite la prepararea cremelor,care contribuie si ele la incorporarea unor cantitati variabile de apa,facand ca pielea sa arate ferma,elastica si tanara.

  De asemenea,prin adaugarea diferitilor agenti hidratanti(emulgatori) se mareste absorbtia de lichide de catre substantele grase:lanolina,cetaceu,butir,ol.vegetale, facandu-le mai emoliente si mai penetrante.

  Elastina are rol elastic,este degradata de alcool,cafea,nicotina,plumb,medicamente hipnotice,tranchilizante,dar si din cauza varstei.

  Cremele cu extracte placentare:maresc metabolismul celular si stimuleaza functiile fiziologice ale pielii,datorita unor substante biostimulatoare pe care le secreta celulele vii animale si vegetale.Se intrebuinteaza extracte placentare mai ales de bovine.

  Cremele cu colesterol si lecitina:influenteaza procesele vitale ale pielii,deoarece ele intra in alcatuirea tesutului subcutanat al pielii si altor organe, avand si capacitatea de a incorpora si retine apa(hidrofilie)inmoaie si catifeleaza pielea.

  Cremele cu fitohormoni si fitozomi:au o mare putere de penetratie,sunt bine resorbite de piele si imbunatatesc tonicitatea tesutului cutanat,cu efecte asupra pielii imbatranite.Creme cu extract chamomillae,hamamelis.

Bogat in fitohormoni este uleiul de germeni de grau si porumb.

  Fitosomii sunt un complex intre principiile active vegetale si fosfolipidele purificate din soia.Sunt bine tolerati de organism,nu dau reactii adverse si pot avea efect retard.sunt de mai multe feluri si au rol elasticizant,protector,dermatotrofic.

  Prin intrebuintarea hormonilor:umani ,animali si vegetali in doze bine stabilite si bine testati,atat in geriattrie,cat si in cosmetica,sunt multe de asteptat in viitor.

  Cremele nutritive cu substante biologice si vitamine F,A,si E joaca un rol tot mai important in cosmetica moderna.Cremele industriale,indiferent de firma care le produce,sunt preparate cosmetice cu scopul de a fi folosite pentru intretinerea pielii fetei,gatului,decolteului si a corpului.

  Cremele industrile sunt diferite de cele preparate in farmacie,deoarece ele contin si derivati ai glicerinei,stearinei,si substante si uleiuri minerale,alcool cetylic derivat al cetaceului.

Secretul tenului perfect: serul pentru față. Sfaturi despre cum să folosești corect serul pentru ten

Cremele preparate in farmacii in cantitati mici,dupa prescriptie medicala,formula farmaciei,sau la cerere,difera de cele industriale,atat prin substantele folosite,cat si prin modul de preparare.

In farmacii se lucreaza cu materii prime de origine animala sau vegetala,folosirea glicerinei,ol. de parafina si a stearinei facandu-se in situatii speciale si in anumite cazuri.In mod curent se folosesc : ceara de albine,cetaceul,lanolina,colesterolul,ol.helicanti,floarea soarelui,vitaminele A,E, si F,substante biologice,laptisor de matca,propolis etc.(dupa prescriptie medicala),tinctura benzoe,apa distilata,iar pentru parfumat,ol. lavandulae, ol.melissae(oleiuri naturale din plante),si ca emulgator:boraxul.

  Pentru tenurile grase se folosesc stearina,glicerina in cantitate mica,ol. de parafina,ol. lavandulae,apa distilata.ele se prepara in mojare,pe baia de apa si se respecta conditiile prevazure de „Farmacopee”.

Tenuri congestionate si iritate

  Pe langa infuzia de plante se mai recomanda si apa de marar amestecata in parti egale cu alcoolul de 50 grade si zeama de la 1/2 lamaie.

  Tenuri cuperozice vor folosi infuzia de laptuca si suc de lamaie 10 picaturi.

  Lotiunile alcoolice nu se folosesc in jurul ochilor unde pielea este foarte sensibila,iar fata se va spala dupa 1/2 ora cu apa la temperatura camerei si se va unge usor cu o crema.Ele se folosesc de 3 ori pe saptamana alternand cu o emulsie.

  Peelingul cosmetic.Se poate executa de circa 3 ori pe an si poate fi:mecanic si chimic.

Masti pentru tenuri seboreice cu puncte negre

Sulf,cailin,camphora+ihtiol si infuzie(pasta).

Se poate prepara in sezonul de vara cu sucuri de fructe.

Laptele de castraveti:se macereaza 24 de ore cateva rondele de castraveti bine copsti si curatati de coaja,in 200 ml lapte.se foloseste ca tonic dimineata,se lasa sa se usuce pe fata si se spala apoi cu apa rece(mai ales pentru tenurile deshidratate).

Se poate prepara de asemenea si o zeama de castraveti,bine copti;se curata si se dau prin masina de tocat.Lichidul se strecoara prin tifon sau hartie de filtru si de adauga alcool rectificat la 100 g zeama,200 g alcool.Se va lasa 48 de ore la macerat,dupa care se filtreaza din nou.

Se conserva in sticle inchise ermetic,de culoare inchisa si sa pastreaza la loc racoros.

Se foloseste pentru toate tipurile de piele.

Mastile cosmetice folosite metodic,cu rabdare si perseverenta,redau tonusul muscular si vitalitatea pielii.

  • Luni – Vineri – 09:00 – 16:00

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

top