Firmele de curierat răspund la cea mai populară întrebare: Cum să expediați cadouri de sărbători fara ca acestea să se spargă în timpul transportului?

 

Următoarele modalități sunt cele mai bune pentru a înfășura, împacheta și expedia acele pachete fragile si obiecte sensibile


Știți bine că este foarte important să vă pregătiți pentru a vă împacheta cadourile înainte de a le trimite celor dragi. Chiar dacă aveți intențiile cele mai bune în legătură cu un pachet, învelirea necorespunzătoare a cestuia poate duce la spargerea și deteriorarea lui în timpul transportului.

 

Conform unui sondaj realizat în 2018, s-au observat cele mai bune modalități de a vă proteja cadourile în timpul transportului.

 

Astfel, reprezentanților principalelor firme de curierat si de poștă li s-a adresat întrebarea la care toți clientii caută câte un răspuns în timpul sărbătorilor: „Care este cel mai bun mod de a împacheta și a expedia articolele pe care le-ați creat atât de minuțios de sărbători?”

 

Cum se împachetează articolele fragile


După cum vă va spune oricine, livrarea articolelor la timp nu înseamnă întotdeauna că transportul acestora va decurge fără probleme.

 

Poate că expediați un pulover tricotat manual din fire de lână de angora, un tratament cosmetic sensibil la temperaturi ridicate sau un lichid delicat care necesită timp suplimentar de transport. Toate aceste articole sunt exemple de obiecte care trebuie ambalate cu atenție pentru a ajunge la destinație fără a suferi deteriorari în timpul transportului.

 

Conform experintei curierilor, cel mai important sfat este să vă împachetați în mod corespunzător cadoul daca acesta contine un obiect fragil. Incepeti cu ambalarea cutiei. Pentru a proteja articolele lucrate manual este de dorit sa se utilizeze o cutie mai rezistenta.

 

  1. Începeți prin stratificarea bazei cutiei dumneavoastră cu o hârtie moale, absorbantă sau materiale mărunțite;
  2. Dacă este posibil, înfășurați cu o folie bule obiectul înainte de a-l înfășura în stratul de hârtie.
  3. Dacă trimiteți un cadou precum o vază sau un castron, atunci se recomanda să completați cu material de ambalare suplimentar pentru a menține articolul în bune condiții.
  4. Asigurați-vă că așezați articolul într-o cutie de dimensiuni potrivite, deoarece s-ar putea deschide în timpul tranzitului iar in cutiile prea mari, continutul se poate deplasa in mod nedorit.

 

Credeți sau nu, dar solicitând o ștampilă pe care se va scrie „fragil” pe coletul dumneavoastră, operatorii de transport poștal vor identifica rapid faptul că este posibil să fie nevoie de ajutor suplimentar la transport sau să fie ambalat în cală, in cazul transportului paravion.

Profesioniștii ambalează adesea bibelouri și premii fragile de birou, care pot avea o formă ciudată. Ei recomandă căptușirea acestor tipuri de articole neliniare cu cel puțin 1 centimetru de înveliș cu bule în jurul bazei sale, potrivit consilierilor pe problemelor de posta si curierat.

 

Pe lângă sfaturile de mai sus, ar trebui să întăriți capacul cutiei prin sigilarea cu bandă de ambalare în formă de „H”. Este de dorit să va imprimați o etichetă impermeabila pentru pachetul dumneavoastră. Etichetele scrise de mână se pot degrada pe vreme rea, mai ales dacă nu sunt acoperite.

 

În timp ce reprezentanții poștali vor plasa o etichetă pe care scrie „fragil” pe pachetul dumneavoastră, puteți utiliza, de asemenea, un marker negru pentru a acoperi fiecare parte a cutiei cu acest avertisment. Firmele de curierat pot oferi servicii de ambalare pentru clienții care au nevoie de asistență și, în unele cazuri, garantează că pachetul va ajunge și cu o asigurare suplimentară gratuită.

 

Cum ambalăm produsele care conțin lichide și articole sensibile la căldură?


Există reguli și reglementări standard pentru multe dintre aceste articole speciale, inclusiv pentru articolele perisabile.

Dacă ați preparat o plăcintă și doriți să o trimiteți ca și cadou de Crăciun, puteți face acest lucru, dar pentru acest lucru trebuie să apreciați și timpul de livrare care să vă asigure că plăcinta nu se va strica pe toată durata transportului.

Articolele perisabile, inclusiv produsele alimentare, sunt trimise și pe riscul proprietarului, ceea ce înseamnă că nu se pot aplica forme de asigurare poștală.

 

Încercați să împachetați produsele alimentare cât mai bine posibil. (Afla cum și da click pe link.)

 

Dacă vreti sa trimiteți o crema, un parfum, produse cosmetice, încercați să le înfășurați în hârtie cearata și plastic. Acest lucru vă oferă mai multe oportunități de a ambala și proteja mărfurile cu materiale speciale pentru a le menține cât mai protejate .

Dacă vreți să trimiteți fursecuri într-un recipient de plastic sigilat, de exemplu, acestea ar ajunge probabil numai firmituri și bucăți din cauza transportului. Mâncarea de casă de orice fel poate fi trimisă internațional, dar cu anumite conditii, tinand cont ca produsele alimentare sunt perisabile.

Cadourile perisabile și sensibile la căldură ar trebui trimise peste noapte, deoarece acest lucru asigură un risc minim de deteriorare.

Recipientele ce contin lichide si substante inflamabile nu vor fi permise in trasporturile aeriene si pot fi expediate la nivel international doar dupa anumite reguli specifice. Lichidele ar trebui depozitate în recipiente de plastic, dacă este posibil, deoarece acest lucru previne deteriorarea lor. Același lucru se aplică și produselor alimentare perisabile.

 

CONTACT

Str. Garii Nr. 4B, Alba Iulia, 510194, jud. Alba, Romania+40 735 730 227

PROGRAM

Luni-Vineri 08:30 – 17:00

Sambata – Duminica- Inchis

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

top