Cum te ajută o construcție de casă pasivă să faci economii

Oricine în ziua de azi își dorește să economisească bani în contextul în care facturile la energie și utilități cresc într-un ritm amețitor.

Secretul este să faci în așa fel încât, dacă ai în plan să te muți în casă nouă, să faci o alegere inteligentă și să alegi o constructie casa pasiva. Aceasta încă din primele luni îți poate aduce beneficii.

O casă izolată termic îți poate dovedi utilitatea mai repede decât te aștepți, dacă apelezi la o firmă cu experiență care te poate ajuta în acest sens.

Ce înseamnă o casă pasiva, de fapt

O casă pasivă poate fi construita din subansamble de lemn prefabricate. Lemnul este un material elastic și mult mai ușor decât betonul sau cărămida. La o astfel de casă, la suprastructură, nu se fac cofraje, nu se toarnă beton, nu este nevoie de mortar.

În plus, toate elementele din lemn necesare construcției sunt exact dimensionate încă din fabrică. Echipa de specialiști de la Litarh stabilește în prealabil toate detaliile de proiectare împreună cu clientul. Rezultatul obținut va fi o casă cu tot confortul necesar dat, ridicată într-un timp mult mai scurt și fără toată dezordinea care se creează pe un șantier obișnuit.

Avantajele construirii unei case din lemn

Întoarcerea la construcțiile cu materiale prietenoase cu mediul este din start un avantaj, deoarece lemnul fiind un material ecologic, ce rezistă mult mai bine la mișcările seismice.

Pe de altă parte, o casă pasivă construită din lemn este mai ușor de izolat termic, deoarece sistemul de construcție permite montarea materialului izolator în interiorul peretelui.

O casă astfel construită te poate ajuta în timp să îți reglezi bioritmul și să te relaxezi mult mai bine, ajutându-te să îți recapeți tonusul optimist și cheful de viață. Iar motivul principal care îți va aduce zâmbetul pe buze este reducerea facturilor și cu până la 90%.

Poziția casei în teren, un factor important

Un alt factor care va înlesni folosirea a unei cantități cât mai mari de energie solară este și alegerea locului în care casa va fi construită efectiv. Pentru suplimentarea încălzirii se pot însă folosi și panouri solare, iar în interior un sistem de ventilație cu recuperare de căldură va face restul.

Mai precis, aceste sisteme de ventilație cu recuperare de căldură asigură permanent aer de calitate și recuperează căldura emanată de corpurile umane și aparatura casnică, refolosind-o. În felul acesta consumul de energie pentru întreținerea unei case pasive este cu până la 90% mai mic decât al unei case vechi și până la 75% din consumul unei case noi construită în stilul modern.

La cine poți apela pentru ridicarea unei case pasive

Dacă te-ai convins cu adevărat că merită investiția inițială pentru beneficiile deloc de neglijat care vor urma, te poți îndrepta spre o echipă cu experiență atât în țară, cât și în afara ei. Specialiștii de la Litarh folosesc soft-uri de proiectare de ultimă generație și te pot ajuta să îți construiești casa cu consum redus de energie.

Contact:

office@litarh.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

top