Acidul hialuronic, un element promitator în întinerirea pielii: actualizările recente privind efectele cosmeticelor și nutricosmeticelor

Acidul hialuronic (HA) joaca un rol in reglarea diferitelor procese biologice, cum ar fi efectele reparatorii ale pielii, diagnosticarea cancerului, vindecarea ranilor, regenerarea tesuturilor, antiinflamatorii si imunomodularea.


Datorita potentialului sau biomedical remarcabil si de regenerare a tesuturilor, HA a fost considerat drept unul dintre componentele imperative ale produselor cosmetice si nutricosmetice.


O analiza amanuntita a literaturii de specialitate a aratat ca HA din geluri, creme, injectii intradermice sau dermice, lotiuni, seruri si implanturi, prezinta proprietati remarcabile antirid, anti-pliu nazolabial, anti-imbatranire, de umplere a spatiului si de intinerire a fetei.

Acest lucru a fost realizat prin cresterea tesuturilor moi, piele imbunatatita, hidratare, stimulare a colagenului si elastinei si refacerea volumului fetei.

HA, singur sau in combinatie cu lidocaina si alti coagenti, au aratat o eficacitate promitatoare in etanseitatea si elasticitatea pielii, intinerirea fetei, imbunatatirea estetica, reducerea ridurilor si longevitate.

S-a evidentiat ca aplicarea/administrarea HA prezinta o eficacitate nutricosmetica remarcabila si, prin urmare este garantat pentru a fi utilizat ca o componenta principala a produselor cosmetice.
Acidul hialuronic est compus din dizaharide polimerice repetate ale acidului D-glucuronic si N-acetil-D-glucozamina legat prin legatura glicozida in aranjament alternant.


Datorita abundentei naturale a acestui biopolimer, biodegradabilitate si biocompatibilitatea sa atrag utilizari in scop prognostic si pentru tratamentul unei game largi de afectiuni.


HA joaca un rol in reglarea diferitelor procese biologice si mentinerea homeostaziei in organism.
HA a fost gasit la periferie si la interfetele colagenului si fibrele de elastina, unde faciliteaza retinerea colagenului si elastinei formand o configuratie adecvata. In pielea imbatranita, aceste conexiuni cu HA sunt deosebit de absente, ceea ce poate contribui la dezorganizare a fibrelor de colagen si elastina.


HA a devenit unul dintre ingredientele esentiale din produsele cosmetice, precum si din produsele nutricosmetice.


Aproape toate produsele care au proprietati de hidratare, protectie a pielii si anti-imbatranire sunt compuse din HA. A fost, de asemenea, recunoscut pentru capacitatea sa pentru a reface umiditatea pielii.

Capacitatea de retinere a apei a HA are ca rezultat o piele mai moale, mai neteda si mai stralucitoare. Hidratarea pielii duce, de asemenea, la incetinirea formarii ridurilor si amelioreaza liniile si ridurile deja dezvoltate care apar in general odata cu varsta.
Hidratarea pielii si efectele antioxidante ale HA promoveaza, de asemenea, celulele , regenerarea si stimularea productiei de colagen datorita efectelor sale nutricosmetice.

Exista diverse produse care contin acid hialuronic care sunt utilizate si in proceduri cosmetice.


HA este non-toxic si nesensibilizant, prin urmare este utilizat in siguranta pentru toate tipurile de piele, fara risc de reactii alergice.
Numeroase cercetari au investigat efectele cosmetice si nutricosmetice ale HA pentru intinerirea pielii.


O analiza amanuntita a literaturii de specialitate a aratat ca formularile pe baza de HA (adica geluri, creme, lotiuni, seruri, implanturi etc.) au eficacitate remarcabila in tratarea unei game largi de defecte ale pielii, cum ar fi ridurile, pliurile nazolabiale si imbatranirea pielii.


HA, singur sau in combinatie cu lidocaina si alti agenti, produc efecte promitatoare cum ar fi anti-imbatranire, etanseitatea si elasticitatea pielii, intinerirea fetei, riduri reduse si longevitatea efectelor de intinerire.

Eficacitatea cosmetica si nutricosmetica a HA

Multi cercetatori au investigat eficienta cosmetica si nutricosmetica a formularilor pe baza de HA pentru intinerirea pielii.

Analiza bazata pe dovezi a aratat ca HA prezinta eficacitati cosmetice si nutricosmetice remarcabile in rectificarea diferitelor defecte ale pielii.

Eficacitatea antirid a HA FLASH ULTIMATE


Un rid este o pliu, creasta sau cuta a pielii.
Aparitia ridurilor este unul dintre semnele tipice ale proceselor de imbatranire.
Ridurile apar de obicei in jurul ochilor, gurii, pe frunte, maini si gat. Imbatranirea este unul dintre factorii principali care contribuie la formarea ridurilor, deoarece pielea isi pierde elasticitatea si scade colagenul si elastina care cauzeaza pielea.


O alta cauza o reprezinta modificari morfologice care apar pe piele odata cu varsta.

Aceste modificari morfologice duc la laxitate cutanata si riduri fine pe fata. Imbatranirea pielii incepe cu o subtiere a epidermei si aplatizarea jonctiunii dermoepidermice. Atrofia apare in principal la nivelul dermului ca o consecinta a acestor modificari morfologice legate de varsta pielii. Odata cu inaintarea in varsta, numarul total de fibroblaste scade de asemenea.


Pliurile nazolabiale sunt ridurile sau liniile profunde care se formeaza de la baza nasului pana la colturile gurii.

Cauzele comune ale pliurilor nazolabiale sunt imbatranirea, deteriorarea pielii din cauza soarelui si fumatul. Cand pielea este expusa in mod regulat la acesti agenti, pot provoca descompunerea fibrelor de colagen si elastina care sustin integritatea structurii pielii.

Fumatul poate duce, de asemenea, la aparitia ridurilor la nivelul gurii si poate grabi cu 20% procesul de imbatranire de catre substantele chimice continute in tigara.

Astfel, fillerele dermice pe baza de HA au de asemenea, o capacitate promitatoare de a trata pliurile nazolabiale si ridurile fine si profunde.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

top